Lund

Lund

Vill du gå ett teoretiskt gymnasieprogram på en skola med stor gemenskap? Skolan i Lund har mycket charm och ligger på historisk mark mitt i stans myllrande studentliv, ett stenkast från Lund C och nära till universitetet.


Program

Välj mellan eftertraktade inriktningar inom programmen naturvetenskap, samhällsvetenskap och ekonomi – program som ger dig högskolebehörighet och öppnar många dörrar inför studier på universitet och högskolor!

Skolan

Skolan ligger i nyrenoverade lokaler inrymda i kulturminnesmärkta Ribbingska från tidigt 1900-tal. Här finns allt du kan tänkas behöva under din gymnasietid. Skolan, fördelad över två fastigheter, inhyser såväl klassiska lektionssalar som uppehållsytor, bibliotek och matsal – allt till ditt förfogande.

Inte långt från skolan ligger Lunds universitet.

Lärare

Här arbetar ett glatt gäng lärare som undervisar med stort engagemang inom de studieförberedande programmen; Samhällsvetenskap, Naturvetenskap och Ekonomi. På skolan finns även ett EHT-team och administration.

I klassrummet väver vi in dagsaktuella ämnen som entreprenörskap, miljö och hållbarhet – utifrån flera infallsvinklar och aspekter, i undervisningen.
Ett återkommande inslag är temaveckor, så som entreprenörskaps- och hållbarhetsveckor, där vi belyser viktiga utvecklingsområden genom spännande projektarbeten och externa föreläsare.

Maten

Skollunchen serveras i skolans andra fastighet – Quennerstedska villan. En historisk byggnad som med dess arkitektur och utsiktstorn sticker ut bland områdets fastigheter.

Vi tänker på vart maten kommer ifrån och använder lokalt odlade grönsaker och svenskproducerade råvaror.

Dina förväntningar

På Hvilan kan du förvänta dig en lugn och dynamisk kunskapsmiljö med massor av engagemang och en riktigt skön atmosfär. Det är sådant som skiljer oss från andra skolor – och som är en del i vår vision om en givande gymnasietid.

Besök oss på öppet hus eller mässa för att skaffa dig en uppfattning om oss.

Vi ser fram emot att träffa dig!


Kontakt

TF. REKTOR

Mikael Wikman
070 420 43 40
mikael.wikman@hvilanutbildning.se

Adress

Karl XII gatan 5, 222 20 Lund (karta)[instagram-feed feed=2]